‘Turkije is meest populaire vakantiebestemming’

Na enkele seizoenen waarin de Europese vakantiebestemmingen topfavoriet waren, zijn de Turkse bestemmingen weer helemaal terug. Dat zegt toerismegroep Tui. Spanje en Griekenland blijven populair, maar de grote winnaar is Turkije met 58% méér boekingen ten opzichte van het jaar ervoor.

Een vakantie in Turkije verloopt vaak anders dan op de Europese bestemmingen, waar de reiziger eerder een hotel kiest dat dicht bij de badstad gelegen is met haar vele shopping- en uitgaansmogelijkheden. In Turkije blijft de vakantieganger veel vaker hoofdzakelijk binnen zijn hotel.

De reden is eenvoudig: alles is er aanwezig. Veel Turkse hotels zijn nog vrij nieuw en de infrastructuur is er moderner en grootser aangepakt dan op veel andere bestemmingen: verschillende à la carte restaurants, bars, aquaparken, een privéstrand, wellness, sportmogelijkheden, een miniclub en een uitgebreid animatieprograma overdag en ‘s avonds.

Turkije biedt zo een antwoord op de noden van de vakantieganger, anno 2018. Zeker de families zijn overtuigd van de vele voordelen : 17 procent van de reizigers naar Turkije is een kind. Griekenland trekt 11 procent kinderen aan, Spanje 8 procent en Portugal 4 procent.

TUI programmeert deze zomer een dagelijkse vlucht uit Brussel, drie per week meer dan eerst.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...