OM eist taakstraf voor PKK-terreuraanval op Turks-Nederlandse moskee

Door | Binnenland

Het OM heeft vandaag taakstraffen van 200 uur geëist tegen drie verdachten van de aanval op de Ayasofya moskee aan de Merwedestraat in Dordrecht midden vorig jaar.

PKK-terroristen vielen de Turkse Ayasofya Moskee in Dordrecht binnen. Daarbij vielen twee gewonden. De moskee werd door hen beschuldigd van het ingooien van een raam waar de terroristische PKK-vlag hing.

PKK Terör Örgütü mensuplarının mahkemeleri devam ediyor, takipçisiyiz.Berechting PKK aanhangers gaat door.

Gepostet von Murat Gedik am Freitag, 19. Januar 2018

Het Openbaar Ministerie stelde vanochtend bij de Dordtse rechtbank dat de 32-jarige  Yelcin K. uit Rotterdam, de 22-jarige Ceren A. uit Zaandam en de 26-jarige Amsterdammer Hasan Y. het voortouw genomen hadden.

Zij waren als eersten de moskee ingegaan om een gesprek te vragen. Terwijl het moskeebestuur nog dacht dat ze mee wilden doen aan de traditionele iftar-maaltijd na het vasten, liep de zaak al snel uit de hand.

Justitie beschuldigt het drietal van openlijke geweldpleging en wil ze daarom alle drie dezelfde straf geven. De officier van justitie noemde het ernstig dat ze juist in een godshuis grof geweld gebruikten. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...