Rellen uitgebroken in Venlo na moord op Turkse Nederlander (22)

Door | Binnenland

In Venlo zijn gisteren rellen uitgebroken, kort na de moord op de 22-jarige Ömer Köksal. Vandaag werd het weer even onrustig, toen tientallen jongeren zich verzamelden op de plek van de moord. Dat melden lokale media.

Vooral Turkse bewoners in het stadsdeel Blerick hebben de politie omsingeld. Dit terwijl de politie een moord wilde onderzoeken, die eerder op de dag werd gepleegd. Buurtbewoners maken zich grote zorgen: ‘De politie lijkt niet meer de baas te zijn.’

Op klaarlichte dag werd woensdag de 22-jarige Ömer Köksal in het Venlose stadsdeel Blerick om het leven gebracht, vermoedelijk door twee gewapende mannen. De jongen werd doodgeschoten met meerdere kogels. Volgens De Limburger is een ruzie tussen Turken en Antilianen de oorzaak achter de moord.

Een van de verdachten vluchtte na de moord een flatgebouw in, waarna de politie, snel ter plaatse, het flatgebouw en de buurt omsingelde. Een aantal buurtbewoners was hier niet blij mee en wilde zelf het recht in hand nemen. Een groeiende groep mensen, onder wie een groot deel van Turkse komaf, wilde eigenrichting plegen. Omdat de arrestatie uitbleef, richtte de woede van de omwonenden zich op de politie.

De agenten werden omsingeld, waarna de mobiele eenheid moest uitrukken om de gevaarlijke situatie het hoofd te bieden. De boze menigte werd uit elkaar gedreven door een charge, waarbij rake klappen werden uitgedeeld. Na een oproep via de megafoon (in het Turks) om de omwonenden aan te sporen naar huis te gaan keerde de rust terug. De flat werd uitgekamd, maar dit leidde niet tot een arrestatie.

Gezocht

De twee verdachten zijn nog altijd spoorloos. Er is wel een 21-jarige man uit Tegelen opgepakt in verband met de moord. Op social media gaat een foto rond van naar verluidt één van de verdachten.

Mensen blijf scherp!! Verdachte gezocht i.v.m. Moordzaak van 01-11-2017 op Omer Koksal!! Delen graag!!

Gepostet von Yunus Aydin am Donnerstag, 2. November 2017

 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...