Auto rijdt in op moskeegangers: dode en gewonden

Door | Buitenland

Afgelopen nacht is in Londen een auto ingereden op voetgangers.

Daarbij is een dode gevallen en zijn tien mensen gewond geraakt. Het zijn mensen die naar huis gingen na het gebed. De dader is een 48-jarige man die volgens ooggetuigen riep dat hij alle moslims wil doden.

Acht mensen werden vervoerd naar het ziekenhuis terwijl twee mensen ter plaatse konden worden behandeld. De anti-terrorisme eenheid van de Londense politie is betrokken bij het onderzoek.

De aanslag vond rond 12:20 lokale tijd een melding van de aanslag op Seven Sisters Road in het stadsdeel Finsbury Park. Het gebeurde voor de deur van de organisatie Muslim Welfare House. Het was er extra druk op straat vanwege het gebed. De moslimgemeenschap weet zeker dat het gaat om een doelgerichte aanval door een extreemrechtse terrorist. Velen hekelen de berichtgeving van media die het geen terreurdaad willen noemen.

https://twitter.com/journalist_24/status/876649487770554368

 

Aanslagen

De afgelopen tijd is Londen meerdere keren toneel geweest van aanslagen met voertuigen. Enkele weken geleden reed een busje in op voetgangers in het centrum van Londen. Drie terroristen gingen mensen op een andere locatie te lijf met mensen. Toen vielen 8 doden en 48 gewonden. In maart reed een man in op mensen bij het Britse parlement. Daarbij kwamen vier mensen om.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje R├╝zgar Erko├žlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erko├žlar was lange tijd uit beeld,...