Stad verbiedt döner & seksshops

Door | Buitenland

Een opvallende combinatie: een stad heeft döner-zaken & seksshops verboden.

Wat de twee ondernemingen met elkaar gemeen hebben? Natuurlijk, van alle producten die worden aangeboden in seksshops krijg je honger en ga je döner eten. Nee, zo makkelijk is het niet. Volgens de rechtse burgemeester van de stad Pistoia in Italië hebben de twee zaken volgens een ander reden niets te zoeken in zijn stadscentrum.

Pistoia is een Romeinse stad in de Italiaanse regio Toscane. Omdat het historische stadscentrum goed bewaard is gebleven, komen er ook veel toeristen.

Vanaf heden verleent de gemeente geen vergunning aan onder andere ondernemers die kebab- en fastfoodzaken, internet-café’s, wisselkantoren en seks shops die zich willen vestigen in het centrum. Ook buitenlandse winkels zijn er niet welkom. Dit allemaal om de stad écht Italiaans en toeristisch te houden: de focus van de toerist moet namelijk liggen op de prachtige gebouwen en de historie van de stad, en niet op kebab.

Het besluit is niet van toepassing voor zaken die zich al bevinden in de stad. Eerder hadden steden als Venetie, Verona en Florence al vergelijkbare besluiten genomen.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...