Turkse Belgen kort na vrijlating opnieuw opgepakt door Israëlische politie

Door | Buitenland

Eergisteren werden twee Turkse Belgen opgepakt door de Israëlische politie in Jeruzalem. Een dag later werden ze op borgtocht vrijgelaten, maar nu zijn ze alweer opgepakt. Dit keer is er geen mogelijkheid om vrij te komen, want ze worden het land uitgezet. De reden daarvoor is vooralsnog onbekend.

De Israëlische politie maakte vrijdag bekend twee Turken te hebben opgepakt na een ontstane ruzie met een Turkse groep na het avondgebed in de moskee. Volgens getuigen hadden de groepsleden shirts met Turkse vlaggen aan en allemaal een fes (Ottomaans hoofddeksel, red.) op. In de groep zouden ook kinderen zitten.

De groep wilde naar de naar de Tempelberg, bekend als Haram al-Sharif onder moslims, gaan. De Israëlische politie liet dat niet toe. Iedereen moest de shirts met de Turkse vlaggen uitdoen. Hierop ontstond commotie en brak ruzie uit tussen de politie en de Turkse groep. Uiteindelijk werden twee mannen opgepakt.

Het gaat om Abdullah Kızılırmak en Mehmet Gargılı. De twee hebben zowel de Belgische als de Turkse nationaliteit en zijn afkomstig uit Emirdağ, Afyon.

Naar verluidt waren ze op vakantie in Jeruzalem. Ze werden door de politie beschuldigd van ‘verzet’ en ‘mishandeling van politieagenten’. Een dag later werden ze op borgtocht vrijgelaten, maar nu zijn ze opnieuw opgepakt en worden het land uitgezet.

Israeli forces detain Turkish tourists

These Turkish tourists were detained and assaulted by Israeli forces as they tried to enter Al Aqsa mosque.

Gepostet von TRT World am Freitag, 22. Dezember 2017

 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...