Veel Turkse moskeeën aangevallen vanwege Operatie Olijftak

Door | Buitenland

In de afgelopen drie weken zijn zeker 13 aanvallen geweest op Turkse moskeeën in Duitsland. De aanvallen worden in de meeste gevallen opgeëist door PKK’ers.

Afgelopen nacht werd er propaganda verkondigd bij een Turkse moskee in Duitsland met een lasershow.

‘Maak Liefde, Geen Oorlog’, stond er geprojecteerd op de moskee in het Engels. Het is een reactie op de Turkse militaire operatie tegen YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK, in Afrin, Noord-Syrië.

Omdat het Turkse leger Noord-Syrië binnendrong zo’n drie weken geleden, worden Europeanen met een Turkse afkomst en Turkse verenigingen in Europa massaal aangevallen door PKK’ers.

De aanvallen worden veroordeeld door de Turks-Duitse gemeenschap. Er wordt gesteld dat, ondanks dat de aanvallers bekend zijn gemaakt op social media, er nog geen arrestaties zijn verricht.

Nederland

In Nederland zijn Turken en Turkse organisaties ook het doelwit van de terroristische PKK.

In Rotterdam werd de Geylani moskee aangevallen en werden de muren beklad met de woorden Afrin en PKK. Ook in Den Haag werd een moskee in aanbouw beklad met een hakenkruis en de tekst Katil Erdogan.

Daarnaast werd de Turks-Azerbeidzjaanse Culturele Vereniging Nederland aangevallen. De vereniging brengt de aanval in verband met de Turkse militaire operatie in Noord-Syrië.

Aan iedereen die van plan is meer Turkse verenigingen aan te vallen in Nederland:Ga je gang! Elke aanval keert terug als raket op YPG. 😀

Gepostet von Turks am Sonntag, 28. Januar 2018

In Amsterdam werden onschuldige Turkse Nederlanders aangevallen bij een pro PKK-demonstratie.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS-terroristen.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...