Erdoğan doet oproep aan Europese Turken vanuit Bosnië

Door | Politiek

President Recep Tayyip Erdoğan is in de Bosnische hoofdstad Sarajevo om een evenement van de Union of European Democrats (UETD) bij te wonen.

Zo’n 20 duizend Europese Turken wonen het evenement bij.

“Sommigen doen alles wat ze kunnen om ons uit elkaar te halen, maar het zal ze niet lukken. In de eenpartijperiode van CHP probeerden ze onze banden met ons verleden te verbreken. Er werd in de lesboeken verteld over de eeuwenlange geschiedenis, maar de 1000 jaar daartussen werd genegeerd”, zei de Turkse president.

De lessen over de Ottomaanse en Seltjoekse periode werd heel kort verteld, maar wij hebben dit veranderd. Wij hebben ons volk opnieuw kennis laten maken met onze geschiedenis. Een van de belangrijkste onderwerpen daarbij zijn jullie, de Europese Turken. Neem het staatsburgerschap aan van de landen waar jullie leven. Als ze jullie het staatsburgerschap geven, zal ik nooit zeggen dat jullie dat niet moeten doen”, aldus Erdoğan.

Verder had Erdoğan nog nieuws voor Europese Turken. Hij wil kinderen in het buitenland aansporen hun moedertaal te leren: “We zullen het aantal voor onze jongeren in het buitenland verdubbelen. We zullen procedures voor onze burgers in het buitenland versimpelen.”

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...