Gemeenteraadslid Rotterdam boos weg, omdat DENK Turks praat

Door | Politiek

Dagblad010 meldt dat gemeenteraadslid Benvenido van Schaik (Leefbaar Rotterdam) na afloop van de beëdiging van de 45 raadsleden in Rotterdam zich terugtrok naar de koffiekamer, terwijl alle raadsleden elkaar feliciteerden op de eerste verdieping naast de raadszaal.

Als reden geeft Schaik “omdat ik het onbehoorlijk vond dat de nieuw benoemde raadsleden van de Denkbeweging zo snel al na hun benoeming met elkaar in het Turks gingen staan praten. In Rotterdam spreek je Rotterdams. En zeker als raadslid. Ik ergerde me werkelijk dood en dacht: laat ik nou maar weggaan..”

Reactie DENK

Enes Yiğit reageert op Van Schaik via Turks.nl. “Ik zal vast Turks hebben gesproken met één van mijn gasten die ik heb uitgenodigd bij de beëdiging”, geeft het gemeenteraadslid toe.

“De kramp van Leefbaar Rotterdam is echter dat wanneer men Engels spreekt zij dat zien als een perfecte vorm van cosmopolitisme en wanneer men Turks, Arabisch of Berbers spreekt dat niet zou kunnen en zou wijzen op gebrekkige integratie. Rotterdam is een wereldstad waar meer dan 100 talen worden gesproken. Van Schaik zou er goed aan doen als hij meer talen zou leren. Dat helpt hem ook in zijn beroep als marktkoopman”, sluit hij af.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...