Özil en Gündoğan geschorst door Duitse voetbalbond om foto met Erdoğan

Door | Politiek

De Turks-Duitse voetballers Mesut Özil en Ilkay Gündoğan waren zaterdag in Berlijn om met hun bondscoach in gesprek te gaan over de ontmoeting die zij hadden met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Ook spraken de twee voetballers met de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier.

Özil en Gündoğan zijn vanwege de foto met de Turkse president tijdelijk geschorst, maar mogen nog wel mee naar het WK deze zomer in Rusland.

“De spelers hebben ons allebei verzekerd dat ze totaal geen politieke bedoelingen hadden met hun actie. Zij delen dezelfde kernwaarden als de Duitse voetbalbond”, zegt de voorzitter van de Duitse voetbalbond.

Arsenal-voetballer Özil reageerde: “Ik ben geboren en getogen in Duitsland, ik speel voor mijn thuisland.”

Gündoğan: “Mijn familie komt uit Dursunbey. Ik ben geboren in Gelsenkirchen. Net zoals het huis van mijn ouders ook een thuis is voor mij, is Duitsland vandaag duidelijk mijn land en de Duitse ploeg mijn team.” Gündoğan voetbalt bij Manchester City.

Kritiek

Diverse Duitse politici riepen eerder op om de twee middenvelders niet mee te nemen naar het WK, omdat ze een foto lieten nemen met de president van Turkije, die op bezoek was in Londen.

Helemaal rechts is Cenk Tosun, ook geboren en getogen in Duitsland, maar koos het Turks nationaal elftal. Momenteel speelt hij voor Everton.

Meerdere media melden dat de Turks-Duitse voetballer Emre Can ook was uitgenodigd, maar de uitnodiging afwees. Can voetbalt bij Liverpool.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...