Turkije reageert woedend op besluit Tweede Kamer

Door | Politiek

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft woedend gereageerd op het besluit van de Tweede Kamer om de Armeense kwestie te bestempelen als ‘genocide’. 

In de verklaring wordt het besluit ‘streng veroordeeld’ en wordt aangegeven dat het besluit juridisch niet bindend en juridisch ongeldig is.

De regering blijft, ondanks het besluit van de Tweede Kamer, spreken van ‘de kwestie van de Armeense genocide’, omdat volgens het kabinet er voor het bestempelen van zulk soort kwesties als genocides eenduidige uitspraken van wetenschappers en van de VN nodig, en vonnissen van internationale straf- of gerechtshoven, nodig zijn.

Ondanks dat standpunt, steunt de coalitie wel het voorstel om de kwestie te bestempelen als ‘genocide’ in de Tweede Kamer.

Naar verwachting blijft de reactie van Turkije bij een veroordeling. Nederland en Turkije hebben namelijk beide hun ambassadeur uit elkaars land teruggetrokken en er is sinds maart vorig jaar geen diplomatiek contact meer op het hoogste niveau vanwege de Turkijerel.

De relatie tussen beide landen staat al op een dieptepunt, dus verdere acties zal Turkije naar verwachting niet kunnen nemen tegen Nederland.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...