Beşiktaş breekt alle records en schrijft geschiedenis in Champions League

Turks.nl Redactie

Beşiktaş won woensdagavond ook de laatste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League.

De Turkse club won met 1-2 van Leipzig in Duitsland. Negredo schoot in de 10e minuut een penalty binnen. In de 87e minuut scoorde Leipzig en leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel.

Beşiktaş, die al lang geplaatst was voor de 16e finales nam daar echter geen genoegen mee. Talisca scoorde in de blessuretijd de 1-2 binnen en daarmee won Beşiktaş ook de laatste wedstrijd.

Geschiedenis

Beşiktaş is met 14 punten geëndigd als nummer 1 in Groep G in de Champions League. Buiten twee gelijkspellen tegen FC Porto en AS Monaco in eigen stadion, wonnen de Turken alle wedstrijden in de groep.

Nooit wist een Turkse club eerder zoveel punten te verzamelen in de Champions League. Daarnaast is Beşiktaş de eerste Turkse club die ongeslagen de groepsfase heeft doorlopen en als eerste is geëindigd.

Tot slot is Beşiktaş de eerste Turkse voetbalclub die zoveel goals wist te scoren en zoveel zeges wist te behalen in de groepsfase.

✔️ Gruplarda en fazla puan toplayan Türk takımı✔️ Grubunu namağlup bitiren ilk Türk takımı✔️ Grubunu lider bitiren ilk…