Turkije gaat plunderingen door milities Vrije Syrische Leger in Afrin aanpakken

Door | Algemeen

Presidentswoordvoerder İbrahim Kalın reageerde op het nieuws dat militanten van het Vrije Syrische Leger plunderingen verrichten na de overname van Afrin.

Kalın sprak live met CNN International over de verovering van Afrin door het Turkse leger en milities van het Vrije Syrische leger. “PKK wordt door de VS erkend als terreurorganisatie. Als ze daadwerkelijk de strijd tegen terreur steunen, moeten ze Turkije steunen, als die haar grenzen wil vrijmaken van terreurgroepen”, zegt de woordvoerder.

“We hebben vorig jaar 2.000 vierkante kilometer vrijgemaakt van IS-terroristen. Hetzelfde hebben we gedaan in Afrin. We hebben ons onthouden van burgerdoden”, zegt Kalın. Hij zegt de beweringen dat VSL-militanten plunderingen verrichten in Afrin serieus te nemen.

Sommige groepen zouden tegen orders in dit soort acties hebben gedaan, volgens Kalın. Hij benadrukt dat de militaire operatie als doel heeft om de veiligheid van de lokale bevolking te garanderen. De betreffende acties worden onderzocht en er zullen maatregelen genomen worden om de veiligheid van de bevolking te garanderen.

De woordvoerder wil dat niemand het district verlaat vanwege vertrouwensproblemen.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...