Erdoğan: “Stemmen aan CHP dankzij FETÖ”

Door | Politiek

President Erdoğan deed midden in de nacht zijn bekende balkonspeech. Hij deed dat kort nadat de Turkse verkiezingsraad hem tot winnaar uitriep. Hij zei onder andere dat de grootste oppositiepartij CHP haar stemmen te danken heeft aan de terroristische sekte FETÖ.

Erdoğan sprak over hoe hij de sekteleden van FETÖ het land heeft uitgejaagd en dat ze allemaal zijn gevlucht naar de VS. “Als ik kijk naar de VS, zie ik dat de grootste oppositiepartij (dus CHP) veel stemmen heeft gekregen.”

“Jullie steunden me op 16 april (referendum grondwetswijziging, red.) en nu steunen jullie me alweer, op 24 juni.” ‘De keuze van de eeuw’, noemt Erdoğan zijn winst.

Tegelijkertijd zei Erdoğan ook dat zijn winst de winst is van alle 81 miljoen Turken.

Verenigde Staten van Amerika

In de Turkse verkiezingen in de VS gingen de meeste stemmen zoals gewoonlijk naar de grootste oppositiepartij CHP. De PKK-gelieerde HDP werd de tweede grootste partij.

De regerende AK Partij werd de derde grootste partij, gevolgd door IYI Partij, de nieuw opgerichte partij die door de AK Partij hoek wordt beschuldigd banden te hebben met de terroristische sekte FETÖ.

 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...