HDP gaat om vrijheid PKK-leider Öcalan vragen in parlement

Door | Politiek

Semra Güzel, onlangs verkozen tot volksvertegenwoordiger als afgevaardigde van Diyarbakır van HDP, eist de vrijheid van de gevangen PKK-leider Abdullah Öcalan. Ze zei dat haar partij de kwestie naar het parlement zal brengen.

Güzel vindt dat HDP, die door veel Turken wordt gezien als de politieke tak van de terroristische PKK, de echte winnaar is van de verkiezingen afgelopen zondag.

Volgens Güzel levert de HDP een strijd voor vrede en democratie en is dit alleen mogelijk door Öcalan, die een levenslange gevangenisstraf uitzit, vrij te laten.

“Het volk wil dat Öcalan wordt vrijgesproken. Wij zullen deze verzoeken naar het parlement brengen. We zullen eisen dat alle politieke gevangenen vrij zullen worden gelaten”, zegt het parlementslid.

Öcalan

Abdullah Öcalan is de leider en een van de oprichters van de PKK, een separatistische terreurbeweging die vooral actief is in het zuidoosten van Turkije. Hij en zijn beweging zijn verantwoordelijk voor meer dan 40 duizend doden sinds 1984 en plegen geregeld aanslagen op burgers en militairen.

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...