HDP: “Moge God Koerden die Turkse regering steunen vervloeken”

Door | Politiek

HDP-parlementariër Osman Baydemir deed schokkende uitspraken in een interview.

Hij reageerde op de Turkse militaire operatie in Noord-Syrië tegen YPG, de Syrische tak van de terreurorganisatie PKK. HDP wordt door velen gezien als de politieke tak van de PKK en wordt zelfs in het parlement vertegenwoordigd.

Paylaşın‪Pkk lı Teröristleri cehenneme postalerken Pkk lı siyasetçileri niye besliyoruz…‬Pkk nın siyasi kanadı HDP milletvekili Osman Baydemir ‬‪📌Afrin operasyonunu destekleyenlere "Allah belanızı versin" diyor ‬‪📌Türk ordusuna "işgalci" diyor ‬‪📌NATO'yu Türkiye'ye müdahaleye çağırıyor ‬

Gepostet von ‎Türkmeneli Cephesi -TC- جبهة توركمن ايلي‎ am Samstag, 27. Januar 2018

HDP is voorzover bekend de enige partij die tegen ‘Operatie Olijftak’ is, zoals de militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië is genoemd.

Baydemir vloekt er tijdens het interview op los en gebruikt opvallend genoeg dezelfde termen als Fethullah Gülen, leider van de terroristische sekte FETÖ.

“Moge God deze bezetters vervloeken”, zegt Baydemir, doelend op het leger van het land waarvoor hij in het parlement zit. President Erdoğan heeft meerdere malen aangegeven dat niemand het in z’n hoofd moet halen om Afrin te bezetten. Het leger is daar enkel om de terreurorganisatie YPG te bestrijden.

Ook hoopt hij dat Turkije vernietigd wordt: “Wie probeert het huis van een Koerd te vernietigen, moge zijn huis vernietigd worden”.

“Moge God de Koerden die deze AKP-MHP coalitie steunen vervloeken”, sluit Baydemir af.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan is om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Volgens de Turkse president Erdoğan is Manbij, dat ook onder controle staat van YPG, het volgende doel.

 

 

 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...