Dit is de duurste kebab ter wereld

Een restauranteigenaar in Londen heeft er alles voor gedaan om de Kebab te redden van de titel ‘midnight-snack’.
Turks.nl Redactie

Kebab staat in veel Europese landen, waaronder in Nederland, bekend als een fastfood gerecht dat je voor een paar euro kunt vinden na het uitgaan. Onder Sahan, chef van restaurant Hazev in Londen, vraagt er iets meer voor, namelijk een kleine €1.150.

Onder noemt zijn creatie ‘Royal Kebab’ en gebruikt enkel premium ingrediënten bij het bereiden ervan. “Het is uniek. We gebruiken enkel vlees van hoogste kwaliteit, pure olijf olie en 25 jaar oude azijn,” zegt hij in een interview. 10cl. van dat azijn kost al bijna 200 pond.

Het vlees is van Wagyu-beef uit Japan, wat al een aardig prijskaartje heeft. Een combinatie van alle ingrediënten zorgt er volgens de chef voor dat het de beste kebab is op aarde. Iemand die het beter kan bereiden dan hem, beloont hij met 1.000 pond.

Zo ziet het eruit:PAY-The-worlds-most-expensive-kebab_1.jpg

PAY-The-worlds-most-expensive-kebab.jpg

Een interview met de chef: