De bekende arts Prof. Dr. Karatay roept op om vooral veel kebab te eten ‘s ochtends bij het onbijt. Veel çağ kebab, dorpskip en boter uit Trabzon.
Karatay wees erop dat ze nooit praat over een dieet: “Ik praat over gezond eten. Wat een menselijk lichaam nodig heeft. Ik zeg niet dat men persee dit dieet of dat dieet moet gaan.
Canan Karatay bile kahvaltıda cağ kebap yiyin demiş…
Gelsin cağlar…
— ErzurumAğzi (@erzurumagzi) April 3, 2018
Volgens Karatay is ‘verkeerd eten’ de voornaamste oorzaak van suikerziekte. “Deze ziekte is absoluut niet genetisch.”
Een journalist vroeg of het gezond is om cağ kebab te eten bij het ontbijt en of dit een probleem is voor de gezondheid. “Eten we geen vlees, sucuk en kavurma bij het ontbijt? Natuurlijk kun je çağ kebab eten bij het ontbijt. Je kunt de beroemde döner uit Artvin eten, maar eet er geen brood, rijst, macaroni of patat bij. Om gezond te kunnen zijn, moeten we gezond eten. We moeten veel cağ kebab, veel dorpskip en boter uit Trabzon eten”, zei Karatay.
Lütfü Hoca'nın ellerinden Cağ kebabı
Posted by Deliklitaş on Thursday, May 25, 2017