Een 32-jarige Turkse Gentenaar heeft zeventien jaar cel gekregen voor het doodschieten van de vader van zijn vrouw in 2014. De veroordeelde zit echter al twee weken in Turkije en post selfies en foto’s vanuit Istanboel, volgens de familie van het slachtoffer. Dat meldt HLN.
Ceylan Calli was tijdens de inleiding en behandeling van zijn proces altijd keurig aanwezig geweest in de rechtszaal. Voor het vonnis van gisteren kwam hij niet meer opdagen.
Man die schoonvader doodschoot, krijgt 17 jaar cel maar blijkt spoorloos https://t.co/bPirmGGeBa #hln pic.twitter.com/rsvFCOkvs8
— HLN.BE (@HLN_BE) October 16, 2017
”We hebben meermaals contact gehad. Ik had ook verwacht dat hij hier zou zijn”, zegt zijn advocaat, Filip van Hende.
De moordenaar, Ceylan Calli, schoot in 2014 zijn schoonvader Hüsnü Calik (38) dood aan de Henleykaai. Hij had al geruime tijd een relatie met de dochter van het slachtoffer, zonder dat die laatste daarvan op de hoogte was. Het kwam tot een confrontatie tussen beide mannen, waarbij Calli een kogel door het hoofd van zijn schoonvader schoot. De man uit Lokeren overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen.
De schutter riskeerde dertig jaar cel. Gisteren werd beslist dat hij slechts zeventien jaar achter de tralies moet, tot frustratie van de familie van het slachtoffer. ”Maar wat ons even veel pijn doet, is dat hij nu in Turkije zit en ons eigenlijk uitlacht”, zegt de familie van het slachtoffer.
Calli zou de veroordeling voorzien hebben en twee weken geleden gevlucht zijn naar Istanboel. ”Van daaruit post hij selfies. Over hoeveel hij houdt van Turkije en de vrijheid. Zelfs op de avond voor het vonnis durfde hij dat nog. Dat is justitie uitlachen en ons provoceren.”
Dat is echter nog niet het ergste. Maanden na de schietpartij kreeg hij weer contact met de dochter van de man die hij doodschoot. De twee zouden nog trouwen en kregen zelfs een kind samen. Ze braken ook in in het buitenverblijf van de overleden vader om er samen te slapen in zijn bed.
Calli kon naar Turkije vluchten omdat hij vrijgelaten was zonder voorwaarden. In beginsel kreeg hij voorwaarden opgelegd, maar de onderzoeksrechter verlengde die niet op een gegeven moment.
Ook na het vonnis zou Calli niet opgesloten moeten worden, aangezien er nog een beroepstermijn van een maand loopt. De rechtbank besliste gisteren toch om de onmiddellijke aanhouding te vorderen.